Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Opljačkan stan Abdulaha Sidrana: Hvala vam, braćo provalnici

29/12/2016

Stan poznatog bosanskohercegovačkog pisca i scenariste Abdulaha Sidrana opljačkao je sinoć u sarajevskom naselju Breka za sada nepoznati provalnik.

– Provalnik koji je imao zadatak da ‘odradi’ gornji sprat i moju radnu sobu zaboravio je svoju legitimaciju na mome radnom stolu, pokraj kompjutera, na čemu mu se iskreno zahvaljujem.

Sarajevske zlatare je zamolio da se ne cjenjkaju oko sumnjive zlatnine.

– Svoje prijatelje, dobre sarajevske zlatare, i svakog od njih pojedinačno, molim da se ne cjenjkaju previše pri otkupu zlatnine kada im danas-sutra dođu ponuđači. Zlatnina je porodična uspomena moje supruge i potpuno mi je nevažan njen finansijski adekvat. Što vi otkupite od njih, ja ću otkupiti od vas!

– Mojoj je supruzi uskoro rođendan i ljepšeg poklona ne bih znao smisliti ni za trista godina! Hvala vam, braćo provalnici, hvala vam, dragi drugari, sarajevski zlatari! Iz moje kuće može se ukrasti i odnijeti svašta, ali životna radost i veselje – nikako – naveo je akademik na svom Facebook profilu.

Komentari