Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opljačkane dvije apoteke u Sarajevu, 15 vozača isključeno iz Saobraćaja

apoteka

Policijski službenici Druge Policijske uprave (II PU), u petak 7. oktobra u 01.00 sati lišili su slobode Đ.B., rođenog 1986. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Lišeni slobode je nakon završene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija Druge PU.

Razbojništvo u apoteci “Family”

U petak oko 13.00 sati, u apoteci “Family”, ulica Topal Osman Paše bb, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe su, uz prijetnju pištoljima, izvršile krivično djelo razbojništva, nad radnicom B.A., iz Sarajeva, kojom prilikom je otuđen novac.

Razbojništvo u ulici Emira Bogunića Čarlija

U petak oko 14.50 sati, u ulici Emira Bogunića Čarlija broj 38, općina Ilidža, nepoznata osoba je, uz upotrebu fizičke snage, izvršila krivično djelo razbojništva, nad B.M., rođenom 1970. iz Ilidže, kojom prilikom joj je otuđen lančić od žutog metala.

Razbojništvo u pokušaju u zlatarskoj radnji

Policijski službenici III PU u petak u 17.05 sati lišili su slobode LJ.I., rođenog 1995. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju, izvršeno istog dana oko 17.00 sati, upotrebom gasnog pištolja, tom prilikom ispalivši dva metka, u unutrašnjosti zlatarske radnje “VA & ZE”, Bulevar Branilaca Dobrinje bb, općina Novi Grad, na štetu H.Z. i H. S., iz Sarajeva. LJ.I. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Razbojništvo u apoteci “Lopril”

U petak oko 18.00 sati, u apoteci “Lopril”, ulica Obala Isajbega Isakovića broj 7, općina Stari Grad, nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem, izvršila krivično djelo razbojništvo, nad radnicom K.I., iz Sarajeva.

Saobraćajna nezgoda u ulici Bulevar Meše Selimovića bb

U petak oko 20.50 sati, na kolovozu Bulevara Meše Selimovića bb, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom putničko motorno vozilo “peugeot” reg. oznaka J93-M-065, kojim je upravljala P.A., rođena 1981. iz Sarajeva, je uradilo i oborilo na kolovoz pješakinju T.A., rođenu 1999. iz Sarajeva.

U toj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura stopala lijeve noge), zadobila je pješakinja T.A., i ljekarska pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, a potom na Klinici neurohirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Uručeno 484 prekršajnih naloga

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 484 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 50 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, pet osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri vozila je isključeno-neregistrirano, saopćeno je iz MUP-a KS.