Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Optužnica protiv Zijada Turkovića zbog napada na zatvorskog čuvara

15/06/2015

Rukovoditelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Zijada Turkovića ‘Zike’ zbog napada na zatvorskog čuvara, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

“Zijad Turković (1966)  se tereti da je 10. juna prošle godine, udario zavodskog službenika koji vrši poslove sigurnosti, te mu nanio lakšu tjelesnu ozlijedu u predjelu glave, nakon čega je optuženi Turković savladan i odveden u ćeliju, pri čemu je opet pokušao udariti navedenog zavodskog policajca, nakon čega je vezan lisicama”, stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

“Također, optuženi se tereti da je dana 20. marta.2015. godine, prilikom primanja posjete, kada nije dozvoljeno da mu bude uneseno osam bočica sa napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje zavodskom službeniku iz tačke 1. optužnice kao i upravitelju Pritvorske jedinice.

Optuženi se tereti da je napao službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine u vršenju poslova čuvanja osoba koje su lišene slobode, uslijed čega je službena osoba zadobila lake tjelesne ozlijede i ozbiljno zaprijetio da će napasti službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine.

Zijad Turković optužen je da je počinio kazneno djelo-napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.