Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doboj

Osmana “prijatelji” tukli, udarili autom i zatim ukrali 5 KM

Policija-RS

Sve se ovo odigralo 25. marta

Četvorica mladića osuđena su u Okružnom sudu u Doboju na ukupno 10 godina zatvora, jer su brutalno maltretirali, tukli i udarili autom Osmana I. u Prisadama kod Doboja, a na kraju mu ukrali oko 5 maraka, saznaje Srpskainfo.

Prema ovoj presudi, Eldin Ahmetović Sprečak (23) zbog razbojništva je osuđen na šest godina zatvora, dok su za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko ponašanje Dejan Međedović i Zoran Mihajlović dobili po godinu i šest mjeseci, a Dragan Panzalović godinu dana zatvora.

Sprečaku je u kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a sva četvorica su oslobođena plaćanja sudskih troškova. Troškovi, naime, padaju na budžetske korisnike.

Sve se ovo odigralo 25. marta, kada su Sprečak, njegov maloljetni brat i oštećeni Osman I. došli pred zgradu Doma penzionera u Doboju. Tu su došli automobilom „audi 80“ čiji je vlasnik oštećeni, a koji je bez odobrenja Osmana vozio maloljetnik.

– Sprečak je tada ušao u Dom u sobu gdje su se nalazili Mihajlović, Međedović i Panzalović. Zatim su svi zajedno izašli i sjeli u vozilu gdje su već bili maloljetnik i oštećeni. Odvezli su se u mjesto Prisade kod Doboja, gdje je na jednoj raskrsnici maloljetnik zaustavio vozilo – piše u presudi.

Nakon što su svi izašli iz vozila, u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog prethodnog konzumiranja alkohola i opijata, napadači su okružili Osmana.

– Tada mu je Međedović naredio da skine patike sa nogu, te istog uhvatio rukama oko vrata i oborio na zemlju. Tada je Osman skinuo patike i plašeći se za svoju bezbjednost krenuo bos da bježi putem. On je otišao do jedne kuće gdje je lupao na vrata kako bi se spasao, a u tom trenuktu su naišli osuđeni mladići – precizirano je u optužnici.

Maloljetnik je tada zaustavio vozilo te su on i Sprečak izašli i krenuli prema oštećenom, koji je opet iz straha nastavio bježati. Maloljetnik je potom sjeo u vozilo u namjeri da ga stigne, te ga zatim udario automobilom. Od siline udara Osman je pao na zemlju i pukla mu je lijeva butna kost, a zadobio je i više posjekotina po tijelu.

– Iz vozila su tada izašla četvorica mladića i oštećenog ubacili u gepek vozila, te odvezli na mjesto gdje su ga ranije natjerali da skine patike. Potom su ga tu izbacili iz gepeka na zemlju i vratili se u vozilo, a na mjesto vozača sjeo je Sprečak – stoji u presudi.

Oni su zatim otišli, ali su se ubrzo vratili i Srpečak je izašao iz vozila te šakom u glavu ponovo udario oštećenog i zatražio da mu preda sve što ima u džepovima. Osman mu je zatim dao novčanik u kojem je bilo oko četiri ili pet maraka, te mobilni telefon „samsung S3“.

Sprečak je uzeo sve te stvari i prisvojio, kao i automobil oštećenog. Napadači su se zatim odvezli, ali su ubrzo pronađeni i uhapšeni.

Većina osuđenih su od ranije poznati policiji po brojnim krivčnim djelima, prije svega po krađama i fizičkim obračunima.

Dejan Međedović i Dragan Panzalović uhapšeni su i početkom ove godine kada su u Domu penzionera u Doboju nožem izboli prijatelja.

Oni su to veče sjedili u sobi kada je došlo do svađe i tuče između njih. Povrijeđeni momak je tada ispričao policiji da su ga Međedović i Panzalović počeli tući nogama i rukama, te da je tada Dragan uzeo nož i ubo ga u list noge.

Međedović je i ranije hapšen, kada je još jednu osobu izbo nožem.