Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmorka izvršila 18 teških krađa

kradja_laptopi_zenica

Zenička je policija otkrila grupu od osam osoba koje su, na području grada Zenica, nakon provala u stanove izvršila 18 teških krađa, otuđivši zlatni nakit, novac, televizore, laptope i druge vrijedne predmete.

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I otkrili su grupu, koju su sačinjavala tri maloljetne lica i pet odraslih osoba, kod kojih je pronađena veća količina predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Svi izvršioci su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, tokom koje su policijski službenici utvrdili da su navedene osobe, u vremenskom periodu maj – august, izvršili 18 teških krađa na području gradskih naselja Crkvice, Jalija, Odmut, Blatuša i Pišće.

Radi se o licima sljedećih inicijala: H.A., rođen 1999. godine, H.K., rođen 2002. godine, N.E., rođen 2001. godine, H.N., rođen 1983. godine, F.G., rođen 1985. godine, B.N., rođen 1981. godine, A.A., rođen 1988. godine i A.N., rođen 1978. godine, sva lica iz Zenice.

Protiv osumnjičenih Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Teška krađa“.