Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

orkužni sud u banjoj luci

Ostaju iza rešetaka: Miljatović priznao da je “Dugi” naručio ubistvo Bašića

Banja Luka: Privođenje osumnjičenog za ubojstvo prijedorskog načelnika krim policije Radenka Bašića
28.03.2022., Republicko javno tuzilastvo, Banja Luka, BiH – Veceras je Aleksandar Miljatovic, osumnjiceni za ubojstvo Radenka Basica, prijedorskog nacelnika krim policije, priveden u Republicko javno tuzilastvo u Banja Luci. Miljatovic je, prema danasnjim objavama medija, vec priznao ubojstvo. Pored Miljanovica privedena je i osoba inicijalima I.R. koje se takodjer dovodi u vezu za Basicevicim ubojstvom. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Tokom ispitivanja u policiji Miljatović je priznao da je 21. marta u prijedorskom naselju Pećani ubio Bašića, a da je ubistvo naručio Dalibor Railić zvani “Dugi”

Aleksandru Miljatoviću, osumnjičenom za ubistvo načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, određen je pritvor u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Kako je potvrđeno za Srpskainfo, pritvor je određen i njegovom kumu i pomagaču Igoru Repajiću.

Tokom ispitivanja u policiji Miljatović je priznao da je 21. marta u prijedorskom naselju Pećani ubio Bašića, a da je ubistvo naručio Dalibor Railić zvani “Dugi”.

U Republičkom javnom tužilaštvu ranije je rečeno da su se osumnjičeni branili ćutanjem i da je pritvor zatražen i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, uticati na saučesnike ili prikrivače, te da će uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze, ali i zbog težine krivičnog djela i bojazni da će puštanje na slobodu rezultirati prijetnjom po narušavanje javnog reda.