Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

višegrad

Ostao bez vozačke pa napisao da policajcima treba otkinuti glavu

Bojan Prodan (1)

“On je još 2008. godine hapšen zbog ubistva sedamdesettrogodišnjeg penzionera Vučka S., koji je brutalno ubijen pod okriljem noći u izbjegličkom naselju Prelovo, kod Višegrada. I to nije sve, Prodan je povezivan i sa nizom drugih krivičnih djela”

Bojan Prodan (35), stari policijski znanac iz Višegrada, uhapšen je zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola, potvrdili su izvori “Nezavisnih“.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz Policijske uprave Foča danas je saopšteno da je on uhapšen sinoć oko 20 časova.

“Osumnjičen je da je istog dana na svom profilu na društvenoj mreži objavio dva statusa uznemirujućeg i prijetećeg sadržaja koji se odnose na policajce Policijske stanice Višegrad”, naveli su iz policije.

Kako su dodali, objavljenim prijetećim statusima prethodilo je uručivanje rješenja i oduzimanje vozačke dozvole u redovnom upravno-pravnom postupku u Policijskoj stanici Višegrad.

Naši izvori, upućeni u istragu, ističu da sve upućuje na to da je Prodan sporne statuse napisao na svom Facebook profilu izrevoltiran upravo time što je ostao bez vozačke dozvole.

“Nezavisne” su u posjedu fotografija na kojima se vide sporni statusi postavljeni na profilu Bojana Prodana.

“Svim policajcima u Višegradu treba glavu otkinuti, neće im trebati Užički korpus, a kad dođe vrijeme neće ni djece imati…”, navedeno je u jednom od prijetećih statusa.

Drugi status je još više uznemirujuć, a pritom je začinjen brojnim psovkama.

“Kad se zarati ja ću vas istrijebiti, majku vam je..m. Nećete znati šta vam je bilo. Je..m vam svima mrtvu djecu, meni ćete na polaganje ponovo. Kuku vama, sve ću vas pobiti, gore nego ‘Jasenovac'”, navedeno je, između ostalog, u drugom statusu.

Sagovornici “Nezavisnih” ističu da su policajci iz Višegrada ovu prijetnju shvatili krajnje ozbiljno, budući da je riječ o momku koji je do sada niz puta bio u sukobu sa zakonom.

“On je još 2008. godine hapšen zbog ubistva sedamdesettrogodišnjeg penzionera Vučka S., koji je brutalno ubijen pod okriljem noći u izbjegličkom naselju Prelovo, kod Višegrada. I to nije sve, Prodan je povezivan i sa nizom drugih krivičnih djela”, ističu sagovornici.

Iz PU Foča juče je saopšteno da je o ovom slučaju prijetnje obaviješten dežurni tužilac te da je dalji rad na predmetu u toku.