Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva supruge koja mu se nije htjela vratiti

drasko-sekulic

Draško Sekulić (41) iz Prijedora osuđen je na 13 godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog ubistva bivše supruge Nataše.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost na zahtjev tužitelja Siniše Markovića zbog zaštite njihovog sina koji je u vrijeme zločina bio maloljetan. Prema presudi, Sekulić je 24. maja suprugu Natašu izbo nožem četiri puta.

U vrijeme zločina je u krvi imao 1,29 promila alkohola. Ubistvu je prethodila žestoka svađa između Draška i Nataše, jer ga je ona napustila i vratila se roditeljima.

Kobnog dana Draško je došao do nje i nagovarao je da mu se vrati. Opet su se posvađali te je on zgrabio nož i izbo ženu.

Komšije kažu i da su na dan ubistva vidjele Draška kada je došao pred Natašin stan. Suprugu je zatekao u dvorištu ispred kuće, a onda su se mirno pozdravili i zajedno ušli unutra

Nakon toga je sačekao policiju i predao se. Ispričao im je da je volio Natašu i da je nije imao namjeru ubiti. Također, tvrdio je i da je ona prva posegnula za nož i pokušala ga ubosti te da joj ga je oteo i ubo je nekoliko puta.

U obrazloženju presude sutkinja Olga Pantić je navela da je prilikom odmjeravanja kazne kao otežavajuća okolnost uzet upravo broj uboda i ranije zlostavljanje, a olakšavajuće je to što nije bio osuđivan i korektno vladanje za vrijeme suđenja.

Presuda nije pravosnažna, a Sekulićev branilac Gordana Mitrović najavila je da će se žaliti Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Komšije Nataše Sekulić tvrde da je glavni razlog sukoba između nje i supruga bilo to što se Draško odao alkoholu, zbog čega je liječen na psihijatrijskoj klinici.

U braku su bili 19 godina, a prije nego što se odlučila da ostavi supruga, Nataša ga je više puta prijavljivala Centru za socijalni rad u Prijedoru.

I pored toga, Draško je uporno pozivao Natašu da mu se vrati, a često je znao da je posjećuje u njenom podstanarskom stanu. Komšije kažu i da su na dan ubistva vidjele Draška kada je došao pred Natašin stan. Suprugu je zatekao u dvorištu ispred kuće, a onda su se mirno pozdravili i zajedno ušli unutra.

Ubrzo nakon toga komšije su čule svađu i Natašino zapomaganje, pa su pozvali policiju. Međutim, bilo je prekasno. Komšije su navele i da je ranjena žena najvjerovatnije pokušala da pobjegne od supruga, ali uspjela je samo da otvori vrata, a potom se srušila na izlazu iz kuće.