Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđivani diler heroina uhvaćen u krađi automobila

Policija-RS-14-noc

Banjalučka policija uhapsila je u nedjelju lopova na sjedištu automobila koji je obio i pokušao da ukrade.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju, uhapšen je Branimir Marsenić (34) iz ovog grada, koji je policiji i pravosuđu poznat po krađama, provalama, ali i švercu droge, zbog kojeg je još 2006. godine osuđen na četiri godine zatvora.

Kako je rečeno u CJB Banja Luka, u nedjelju, pet minuta iza ponoći, policija je primila poziv kako sumnjivo lice obilazi vozila na parkingu u Ulici Miloša Obilića u naselju Obilićevo.

“Odmah po prijavi policija se uputila na lice mjesta gdje je zatekla B.M. u izvršenju krivičnog djela. Razbio je prednje vjetrobransko staklo na putničkom vozilu marke reno klio i pokušao da ga otuđi”, kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banja Luka.

[quote_right]Prije hapšenja zbog obijanja kioska u centru grada, on je pucao na policiju i opirao se hapšenju pa je usput i “zaradio” krivičnu prijavu za napad na službeno lice[/quote_right]

Inače, kako je saopšteno iz CJB Banja Luka, policajci su kod osumnjičenog pronašli i izuzeli predmete pomoću kojih je zamalo uspio da ukrade auto, i to baterijsku lampu, crne rukavice, odvijač i druge predmete.

“Nakon završene kriminalističke obrade, po instrukciji dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, osumnjičeni je pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj za krivično djelo teška krađa, rečeno je u banjalučkom CJB-u.

Marsenić je 2006. osuđen na četiri godine zatvora zbog prodaje heroina, a s njim je tada palo još šest dilera, a svi su osuđeni na ukupnu kaznu od 26 godina zatvora.

Ono što je zanimljivo jeste da je Marsenić dok je čekao svoje “mjesto” u zatvoru nastavio da krade i pljačka po Banjoj Luci, pa je uhapšen i 2008. godine.

Prije hapšenja zbog obijanja kioska u centru grada, on je pucao na policiju i opirao se hapšenju pa je usput i “zaradio” krivičnu prijavu za napad na službeno lice.

Automobili u najvećem gradu RS sve češće su na meti lopova, a od početka godine obijeno ih je na desetine.

Policija je prošle sedmice u Banjoj luci rasvijetlila sedam provala u auta, za koja se sumnja da je počinio V.V. (42), i tom prilikom ih oštetio za oko 3.600 KM.