Podnesen izvještaj Tužilaštvu

Osumnjičeni da su ukrali “mercedes” u Sarajevu, pa ga u Laktašima rastavili u dijelove

mup rs – policija rs – Dejan Rakita Pixsell

To vozilo je 07.08.2021. godine ukradeno na području Sarajeva, ali su ga 20.10.2021. godine policijski službenici pronašli na poručju Laktaša

Protiv Banjalučanina Želimira Kneževića zvanog Žeka, Marka Trifkovića zvanog Žižan i Tomislava Petrovića iz Pala, te Miroslava Milinkovića iz Sokoca, MUP RS podnio je Tužilaštvu BiH izvještaj zbog organizovane krađe “mercedesa” u Sarajevu koji je u Laktašima rastavljen u dijelove radi prikrivanja.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet terete ih da su izvršili krivično djelo organizovani kriminal KZ BiH u vezi sa krivičnim djelima teška krađa KZFBiH , prikrivanje KZ RS i pranje novca KZ BiH.

“Lica Ž.K., M.T., T.P. i M.M. se sumnjiče da su navedena krivična djela počinila na način da su 21/22.02.2021. godine otuđili putnički automobil Mercedes GLE350D“ u Sarajevu, koji su prevezli u garažu na području opštine Laktaši, gdje je od pripadnika iste organizovane kriminalne grupe izvršeno rastavljanje na dijelove ukradenog vozila, a sve sa ciljem prikirivanja izvršenog krivičnog djela i sticanja protivpravne imovinske koristi”, navode iz MUP-a RS.

Takođe, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su protiv Kneževića podnijeli Tužilaštvu BiH dopunu izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem i krivičnim djelom teška krađa KZ FBiH i teška krađa KZ RS za vozilo Toyota Rav4.

To vozilo je 07.08.2021. godine ukradeno na području Sarajeva, ali su ga 20.10.2021. godine policijski službenici pronašli na poručju Laktaša.

Svi su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima.