Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osumnjičeni za ubistvo Čede Đokića pušten na slobodu

ubistvo zvornik34

Filip Korać, koji je jučer oko 20 sati uhapšen zbog ubistva Čede Đokića u Zvorniku, pušten je na slobodu danas oko 17 sati, zbog nedostatka dokaza da je povezan sa ubistvom. Na saslušanju u policiji on je negirao da je povezan sa ubistvom, tvrdeći da je kraj Drine bio u šetnji, čekajući prijatelje, prenosi BN.

Pripadnici Granične policije BiH u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su Koraća sinoć oko 20 sati kada je pokušao ilegalno da pređe granicu. Tvrdi se da je Korać desna ruka vođe zemunskog klana Luke Bojovića, sa kojim je radio na tržištu narkotika.

Kako je navedeno, Korać se tim nezakonitim aktivnostima bavio na području Vojvodine, a vremenom je “posao” proširen i preko granice, u Republiku Srpsku. U tom kriminalnom krugu, kako se navodi, bio je i ubijeni Čedo Đokić, pa se pretpostavlja da ga je Korać ubio zbog nekih neraščišćenih računa.

Kako je jučer saopćila policija, na području Papraće kod Šekovića nađeno je zapaljeno vozilo Škoda Felicia. Po naredbi tužioca iz Vlasenice obavljen je uviđaj i utvrđeno je da je autotomobil zapaljen i da se razmatra moguće povezivanje paljevine automobila sa ubistvom.
Čedo Đokić ubijen je iz snajpera u ponedeljak ujutro na balkonu stana u Zvorniku. Mediji su prvo špekulirali da je ubijen hicem koji je stigao iz Malog Zvornika, iz Srbije.