Crna hronika

Velimir Kostović

Osumnjičeni za ubistvo Kanađanke uhapšen u taksiju, pronađena bomba i bajonet

21/09/2020

Simić je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog

Fočanska policija uhapsila je Zorana Marića /47/ iz Crne Gore za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa Radomirem Delićem /36/ ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić /54, dok se nalazilo u taksi vozilu koje se kretalo od Foče prema Federaciji BiH /FBiH/.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović rekao je danas na konferenciji za novinare da je osumnjičeni uhapšen jučer oko 16 sati na lokalnom putu Foča-Jošanica, pokušavajući da pobjegne prema FBiH.

On je naveo da je kod osumnjičenog za pojasom trenerke pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kostović je rekao da će lice biti predato Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

“S obzirom da je riječ o državljaninu Crne Gore ono će primarno biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove potjernice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore”, rekao je Kostović.

Simić je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u Republici Srpskoj.

Uprava policije Crne Gore zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.