Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potraga za aleksandrom Macanom

Osumnjičeni za ubistvo policajaca je zet odbjeglog optuženika za genocid

Sarajevo: Predsjednik Naše stranke Edin Forto obratio se medijima
27.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik Nase stranke (NS) Edin Forto i poslanici u Predstavnickom domu PSBiH - Predrag Kojovic, Damir Arnaut i Mirjana Marinkovic- Lepic, te predsjednica GO NS Sabina Cudic. Na konferenciji je prezentiran program ustavnih promjena. Sabina Cudic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Aleksandar Macan nije pronađen na adresi, a policija će saslušati njegovu suprugu Mirjanu Savčić-Macan

Aleksandar Macan sa Pala prvoosumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, saznaje se iz policijskih izvora.

Radi se o zetu Milomira Savčića, odbjeglom optuženiku za genocid u Srebrenici.

Aleksandar Macan nije pronađen na adresi, a policija će saslušati njegovu suprugu Mirjanu Savčić-Macan. Ona je zaposlena u Policijskoj upravi Pale, zbog čega se pretresi vrše i na toj lokaciji. Prema nezvaničnim informacijama, Macan je pobjegao u Španiju.

Aleksandar Macan sa suprugom (Foto: Instagram)

Macanov DNK je pronađen na mjestu ubistva policajaca. On je ranije povezivan s krivičnim djelima krađe automobila.

Trenutno traju pretresi i objekata koje je koristio i Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je ovog ljeta pobjegao u Srbiju, nakon što mu je Sud BiH odredio pritvor zbog kršenja mjera zabrane. Međutim Savčićevo zadržavanje nije naređeno do odluke Suda što je on iskoristio za bijeg.

Savčić sa kćerkom Marijanom (Foto: Instagram)

Podsjetimo, policija je jutros privela jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.