Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osumnjičeni za ubistvo u Donjem Vakufu na saslušanju u Tužilaštvu SBK

tuzilastvo sbk

Postupajući tužilac Tužilaštva Srednjebosanskog kantona (SBK) danas će u Travniku ispitati trojicu osumnjičenih za ubistvo i pomoć počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela koje su dogodilo 21. marta u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa.

Ernesa Beganović, portparolka Tužilaštva Srednjebosanskog kantona, rekla je za AA kako su trojica osumnjičenih predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, gdje će u toku dana biti ispitani u vezi sa počinjenjem krivičnih djela ubistva, nedozvoljenog držanja oružja te pomoći počinitelju nakon ubistva.

“Osumnjičeni S.H., A.H. i S.H. predati su u nadležnost KT Travnik i isti će biti ispitani u toku dana od postupajućeg tužitelja. Osumnjičeni S.H. se tereti da je počinio tri krivična djela ubistva, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni A.H. se tereti da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe pri izvršenju službene radnje u vezi sa članom 31. saizvršilaštvo, dok se osumnjičenom S.H. tereti da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe pri izvršenju službene radnje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija te krivično djelo pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”, rekla je Beganović.

Ernesa Beganović

Ernesa Beganović, portparolka Tužilaštva Srednjebosanskog kantona

Dodala je da će nakon ispitivanja postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Travniku biti donesena Odluka o stavljanju Prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu te da se istraga o ovom predmetu nastavlja.

U utorak, 21. marta, u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa došlo je do pucnjave u kojoj su život izgubili dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK te jedna osoba angažovana za izvođenje radova u šumi.

Dženaza stradalima bit će održana u četvrtak popodne na stadionu u Donjem Vakufu, gdje je proglašen i Dan žalosti.