Mostar

Osumnjičenim za nanošenje teških povreda određen jednomjesečni pritvor

tuzilastvo hnk (1)

Tužiteljstvo HNK-a, u saradnji sa kantonalnim MUP-om, nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu

Na prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 19. marta, određen je jednomjesečni pritvor D. A. (1989.), Ž. S. (1998.) i A. S. (1995.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

Oni se sumnjiče da su 16. marta oko 21 sat u Ulici Mostarskog bataljona u Mostaru ušli u poslovni prostor u kojem se nalazio O. T. Prvoosumnjičeni D. A. udario je nogom u staklo na ulaznim vratima navedenog prostora te ga razbio, zatim otključao ulazna vrata da bi potom sva trojica ušla u unutrašnjost poslovnog prostora, pa rukama i nogama, koristeći pri tome i metalni bokser, udarali O. T. po glavi i drugim dijelovima tijela, uslijed čega je oštećeni zadobio teške tjelesne ozljede, priopćeno je iz Tužiteljstva HNK-a.

Općinski sud ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima te tako prvoosumnjičenom D. A. odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, a drugoosoumnjičenom Ž. S. i trećeosumnjičenom A. S. zbog bojazni da bi ukoliko bi bili pušteni na slobodu, mogli ponoviti kazneno djelo.

Tužiteljstvo HNK-a, u saradnji sa kantonalnim MUP-om, nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, stoji u priopćenju.