BiH

Direktorica KCUS-a

Izetbegović: KCUS nije dobio upit od direktora bihaćke bolnice za prebacivanje pacijenta

20/03/2020

Još jednom molim gospodina Havića da se u ovim teškim trenucima, radi zdravlja naših građana, ne bavi politikantstvom i da svoju energiju usmjeri u drugom smjeru

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović kaže da KCUS nije dobio bilo kakav pisani, a ni zvanični upit od direktora Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću dr. Hajrudina Havića za prebacivanje oboljelog od koronavirusa.

Direktorica Izetbegović poručuje da “ovo nije vrijeme kada se bilo ko treba baviti politikantstvom”.

– Bilo bi dobro ukoliko bi Havić radio svoj posao, ali i objasnio građanima kako nije u stanju da zbrine samo jednog oboljelog i to u trenutku dok javno govori o tome kako bolnica kojom rukovodi ima respiratore, anesteziologe, infektologe i interniste – kaže Izetbegović, navodeći kako je samo noć prije rekao da je KB “Dr. Irfan Ljubijankić” spremna i da imaju sve što je potrebno.

Podsjeća da je odluka kriznog štaba da sve bolnice moraju pripremiti izolatorije.

– Izuzetak nije ni bolnica u Bihaću. Dakle, svako treba raditi svoj posao – kazala je Izetbegović.

Također naglašava da KCUS svaki dan ima više od 200 onkoloških pacijenata na terapiji, 135 na dijalizi i da pruži skoro 10.000 drugih usluga i intervencija.

-Svi, pa i Kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić”, moraju učiniti napor, prihvatiti ozbiljnost situacije i raditi svoj posao. Još jednom molim gospodina Havića da se u ovim teškim trenucima, radi zdravlja naših građana, ne bavi politikantstvom i da svoju energiju usmjeri u drugom smjeru – poručila je prof. dr. Izetbegović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.