Crna hronika

brčko distrikt

Osumnjičenom da je namjerno zgazio čovjeka produžen pritvor

24/06/2020

Sumnja se da je zatim vožnjom unazad prešao pneumatikom preko nogu oštećenog nakon čega se dao u bijeg u pravcu Bijeljine

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor 21-godišnjem D. I. za još dva mjeseca.

D. I. je osumnjičen da je u Brčkom prije mjesec dana teškim ozljeđivanjem automobilom usmrtio osobu inicijala S. M.

Pritvor osumnjičenom za krivično djelo ubistva produžen je zbog opasnosti od bijega, saopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Tužiteljstvo Distrikta vodi istragu protiv osumnjičenog D. I. zbog sumnje da je 16. maja oko 21.20 sati u Bijeljinskoj ulici, nakon nesporazuma u saobraćaju s M. S., naglo startao svoj automobil, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio ga na tlo.

“Sumnja se da je zatim vožnjom unazad prešao pneumatikom preko nogu oštećenog nakon čega se dao u bijeg u pravcu Bijeljine, dok je M. S. zadobivši povrede glave uslijed pada kroz nekoliko sati i preminuo”, navodi se u priopćenju.

Prije isteka jednomjesečnog pritvora koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužiteljskog ispitivanja, Tužiteljstvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom, ocjenjujući kako i dalje postoje razlozi koji opravdavaju njegovo zadržavanje u pritvoru.

Nakon produženja pritvora, Tužiteljstvo u saradnji s Policijom Distrikta neodložno nastavlja istragu u ovom predmetu te daljnje procesuiranje osumnjičenoga D.I., navode iz Tužiteljstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.