Globus

Hrvoje Hitrec

Jedan od osnivača HDZ-a predlaže napad Hrvatske na BiH

24/06/2020

Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrisati. Putin bi to riješio za jedno popodne

Hrvoje Hitrec u tekstu “Opet Zagreb izgleda tužno” objavljenom na radikalno desnom portal Projekt Velebit tvrdi kako Pelješki most nije trebalo graditi, već da je Neum trebalo integrisati u Hrvatsku.

Pri tome tvrdi kako bi “Putin to riješio za jedno popodne”, aludirajući pritom na Putinovo pripajanje Ukrajine, odnosno zauzimanje Krimskog poluotoka od strane ruskih snaga 2014. godine.

“Opet Zagreb izgleda tužno, iz drugih razloga, kažu da novaca za saniranje šteta treba koliko i za dvadeset i dva Pelješka mosta. Vjerovatno, ali kog će nam vraga toliko peljeških mostova, pa i ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja? Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrisati. Putin bi to riješio za jedno popodne”, piše Hitrec.

U ostatku kolumne Hitrec, poznat kao autor popularnih Smogovaca, bavi se potresom u Zagrebu, književnicima u Srbiji i Hrvatskoj, zločinima nad Hrvatima u BiH tokom prošlog rata i još ponekom temom.

Inače, Hitrec je bio jedan od osnivača HDZ-a i učestvovao je na osnivačkoj skupštini u baraci na Jarunu 17. juna 1989. godine. Stranka je službeno upisana u registar političkih stranaka 5. februara 1990. godine, piše Index.hr.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.