Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osnovni sud Brčko distrikta

Osumnjičenom za ubistvo produžen pritvor na dodatna dva mjeseca

ubistvo – brcko – srna (1)
Policija izašla na lice mjesta FOTO: SRNA

Tužiteljstvo Distrikta vodi istragu protiv Elezovića zbog sumnje da je 22. februara, oko 10 sati, u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove vikend kuće, nakon kraće rasprave, hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, uslijed čega je žrtva na mjestu događaja preminula

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud produžio je pritvor Muli Elezoviću (86), osumnjičenom da je prije mjesec u mjestu Islamovac, južno od Brčkog, hicima iz vatrenog oružja ubio Sabriju Fazlovića.

Pritvor Elezoviću, koji mu je određen odmah po hapšenju, produžen je za dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Tužiteljstvo Distrikta vodi istragu protiv Elezovića zbog sumnje da je 22. februara, oko 10 sati, u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove vikend kuće, nakon kraće rasprave, hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, uslijed čega je žrtva na mjestu događaja preminula.

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, “Elezović se potom udaljio s lica mjesta otišavši do svoje vikend kuće, a zatim u pravcu Islamovačke rijeke gdje se predao policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH. Tri dana kasnije, pod nadzorom Tužiteljstva, Policija je izvršila pretres njegove vikendice i pomoćnih prostorija u Islamovcu, gdje je pronašla i privremeno oduzela veću količinu municije i minsko-eksplozivnih sredstava.”

Da bi se osiguralo njegovo daljnje prisustvo i uspješno vođenje kaznenog postupka, Elezoviću je odmah po hapšenju određen jednomjesečni pritvor.

Osnovni sud u Brčkom utvrdio je da postoji opasnost od bijega osumnjičenog, kao i bojazan da bi uništavanjem dokaza ili tragova kaznenog djela mogao ometati postupak, a prije isteka pritvora, Tužiteljstvo je predložilo sudu da osumnjičenom produži pritvor ocijenivši da još postoji opasnost od njegovog bijega. Prihvativši prijedlog, sud je osumnjičenom produžio pritvor za dva mjeseca, a odluku suda osumnjičeni može pobijati žalbom.

Tužiteljstvo u suradnji s Policijom intenzivno nastavlja provođenje istražnih radnji usmjerenih na prikupljanje dokaza za kaznena djela ubojstva i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih stvari, stoji u priopćenju.