Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni sud u Sarajevu

Osumnjičenom za učešće u ubistvu policajaca određen pritvor

Srecko Trifkovic

Trifković je od ranije poznat policiji i pravosudnim organima s obzirom da je privođen i osuđivan zbog krađe vozila i iznuda

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću osumnjičenom za učešće u ubistvu dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Pritvor je, kako je za Oslobođenje potvrdila Azra Bavčić, portparol sarajevskog Tužilaštva, određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ročište koje je sinoć održano u Sudu bilo je zatvoreno za javnost.

Inače, Trifković je od ranije poznat policiji i pravosudnim organima s obzirom da je privođen i osuđivan zbog krađe vozila i iznuda. Bio je jedan od optuženih u predmetu Šetač u vezi sa organiziranim krijumčarenjem droge, ali je oslobođen zbog nezakonitih dokaza.

Protiv njega i još 23 osobe je podignuta optužnica u predmetu Volan zbog sumnje da se radi o organizovanoj grupi u vezi sa krađom automobila, krijumčarenjem, daljom prodajom, izmjenom oznaka, iznuđivanjem otkupa i rastavljanjem dijelova ukradenih vozila zbog dalje prodaje.

U ovom slučaju je pušten da se brani sa slobode. Početak suđenja zakazan je za 12. novembar.