Crna hronika

banja luka

Otac monstrum optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnje kćerke

21/06/2019

Nakon prijave osumnjičeni nije bio dostupan istražnim organima jer se nalazio u Hrvatskoj. Za njim je raspisana potraga i 24. marta je uhapšen na graničnom prijelazu Kamensko kada je iz Hrvatske ušao u BiH

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg muškarca iz tog grada kojom se tereti za seksualno zlostavljanje svoje 14-godišnje kćerke.

Kako je potvrđeno u OJT Banja Luka, ocu monstrumu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Radi se o slučaju koji je u martu šokirao Banju Luku, kada su u javnost isplivali detalji šokantnog zlostavljanja. Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica povjerila svojim prijateljicama u školi. Navodno su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika, kada je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama.

– Ispričala im je da je imala seksualne odnose sa ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i savjetovale su je da to prijavi i zatraži pomoć – pojašnjava izvor blizak istrazi, piše Dnevni avaz.

Nakon prijave osumnjičeni nije bio dostupan istražnim organima jer se nalazio u Hrvatskoj. Za njim je raspisana potraga i 24. marta je uhapšen na graničnom prijelazu Kamensko kada je iz Hrvatske ušao u BiH.

Odlukom Okružnog suda u Banjoj Luci njemu je tada određen pritvor, koji mu je, nakon potvrđivanja optužnice, produžen do izricanja prvostepene presude. Kontrola opravdanosti pritvora vršit će se svaka dva mjeseca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.