Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkaz za radnika koji je krao od pacijenata na samrti?

ukc kradja

Vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić osudio je danas slučaj krađe u ovoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je učestvovao jedan od zaposlenih.

Đajić je najavio da će, nakon okončanja pokrenutog krivičnog postupka protiv ovog radnika UKC-a, u skladu sa zakonom iskoristiti sve mjere koje su mu na raspolaganju, uključujući i davanje otkaza.

On je rekao da se neće libiti da najoštrije kazni osobe koje kaljaju ugled zaposlenih u UKC-u.

“Novo poslovodstvo krenulo je u oštru borbu protiv svih nepravilnosti u radu i nijedan pojedinac neće biti izuzet, ma o kome bila riječ”, tvrdi Đajić.

On podsjeća da je povodom slučajeva krađe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji su se dogodili u martu, tadašnje rukovodstvo pokrenulo disciplinski postupak protiv ovog radnika.

Đajić je u saopštenju naveo da je Disciplinska komisija 28. aprila većinom glasova odlučila da ovom radniku bude izrečena novčana kazna u iznosu 30 odsto od plate u trajanju od tri mjeseca.

U današnjem Euroblicu objavljeno je da je medicinski tehničar Marko Malešević (21) iz Ribnika uhapšen nakon što je na Klinici za onkologiju UKC-a pljačkao pacijente u teškom zdravstvenom stanju.

Skandal na UKC-u u Banjoj Luci: Pljačkao pacijente na samrti