Crna hronika

mučili ga, ubili i bacili u Savu

Otkriven razlog svirepog ubistva mladića Edina Zejćirovića?

09/12/2019
Ejdin Zejćirović

Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore

Videosnimak svirepog ubistva Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića kružio je u određenim krugovima u Brčkom, a juče je javno objavljen na društvenim mrežama, nakon čega je kod svih onih koji su ga odgledali zavladao šok i nevjerica.

Suanu Haliloviću, Suvadu Djedoviću i Nihadu Hukiću određen je pritvor, a, kako saznaje Dnevni avaz, tokom saslušanja u policiji jedan od njih je istražiteljima otkrio tačnu lokaciju gdje je tijelo bačeno.

Na snimku se čuje kako jedan odubica govori mladiću: “Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”…

Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore. Na ovom horor snimku takođe je prikazano maltretiranje te batinanje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke, piše Dnevni avaz.

U međuvremenu je uhapšen i Samid Šabanović, četvrti osumnjičeni za ubistvo Zejćirovića, koji je bio u bijegu.

Zejćirović je posljednji kontakt s porodicom imao 17. novembra. Iako su postojale određene indicije da je ubijen, nadležni organi sve do 5. decembra nisu uspjeli ući u trag osumnjičenima.

Nakon što je snimak objavljen na društvenim mrežama, u koordiniranoj akciji Policije Brčko Distrikta i Policijske uprave MUP-a TK uhapšeni su Halilović, Djedović i Hukić. Njima je Osnovni sud u Brčkom na osnovu prijedloga Tužilaštva odredio jednomjesečni pritvor.

Ubijenom mladiću Edinu Zejćiroviću jučer je u klanjana dženaza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.