ugljenisano tijelo

Otkriven uzrok požara u kojem je poginula radnica u Banjoj Luci

pozar_novi

Kako se nezvanič saznaje, juče je obavljena obdukcija tijela Medanove i utvrđeno je da je uzrok smrti gušenja

Radnica preduzeća „Švam“ Mirjana Medan (64) ugušila se od dima prilikom požara do kojeg je došlo u ponedjeljak u banjalučkom naselju Lazarevu, javlja portal Srpskainfo.

Prema prvim informacijma, uzrok požara su najvjerovatnije neispravne elektroinstalacije.

Kako se nezvanič saznaje, juče je obavljena obdukcija tijela Medanove i utvrđeno je da je uzrok smrti gušenja.

– Rezultati obdukcije su pokazali da je tijelo bilo u potpunosti ugljenisano. Na tijelu nisu pronađene nikakve mehaničke povrede, te je utvrđeno da je umrla od gušenja dimom – kaže izvor iz istrage.

Do sada se niko iz zvaničnih institucija nije oglasio o mogućem uzroku nesreće.

Vlasnik preduzeća „Švam“ Miroslav Brdar nam je rekao da je Medanova bila veoma dobra i vrijedna radnica, koja je prethodnih 10 godina radila u ovom preduzeću na poslovima šivača.

– Siguran sam da niko nije podmetnuo požar u moje preduzeće. Dok policija ne završi sva svoja vještačanja nećemo biti sigurni šta je izazvalo požar, ali prema prvim informacijma najvjerovatnije je riječ o neispravnim elektroinstalacijama – kaže Brdar.

Prema njegovim riječima, ovim požarom mu je nanesena ogromna finansijska šteta.

– Vatra je doslovno sve uništila. Kuća koju smo iznajmljivali je u potpunosti izgorila, kao i sve naše stvari i mašine koje smo tu imali. Teško je sada reći kolika je šteta, ali prema prvim procjenama, ona je veća od milion maraka – istakao je Brdar.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 11.50 izbio je veliki požar na kući u banjalučkom naselju Lazarevo, a u kojoj je bilo preduzeće „Švam“.

Prema pričama očevidaca, požar je prvo izbio na skladištu ove firme koja se bavi proizvodnjom spužve, a koje je bilo smješteno iza kuće.