Crna hronika

Kod Čapljine

Otkriven zasad indijske konoplje, uhapšene dvije osobe

16/07/2021

Rad na predmetu se nastavlja, a izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno nadležnom tužiteljstvu redovnom procedurom

Na području mjesta Dračevo, općina Čapljina, policija je otkrila zasad opojne droge indijske konoplje i uhapsila dvije osobe.

Indijska konoplja pronađena je u četvrtak u operativnoj akciji “Žetva” koju su proveli pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH.

“Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje, a zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode su lišene dvije osobe, državljani BiH”, izvijestili su iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija u kontinuitetu bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta i pohvalio aktivnosti pripadnika Središnjeg istražnog ureda GPBiH.

“Ovim putem pohvalio bih Središnji istražni ured Granične policije BiH, posebno Odsjek za prikrivene operacije i Odsjek za istrage, koji redovitim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate te u kontinuitetu nastavljaju s navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta”, rekao je direktor Galić.

Rad na predmetu se nastavlja, a izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno nadležnom tužiteljstvu redovnom procedurom, navodi u priopćenju Granična policija BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.