Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upozorenje

Preduzeti neophodne preventivne mjere zaštite od kišnih padavina

poplave na putu

U saopćenju se navodi i da Kantonalna uprava civilne zaštite posebno apeluje na općinske službe civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo da stave organizovane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti

Prema vremenskim prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda od 16. do 19. jula u Bosni i Hercegovini očekuju se obilnije kišne padavine koje mogu usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Kantonalna uprava civilne zaštite upozorava sva pravna i fizička lica da odmah u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, koje su im propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite od kišnih padavina.

U saopćenju se navodi i da Kantonalna uprava civilne zaštite posebno apeluje na općinske službe civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo da stave organizovane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti, kako bi bile spremne u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama po planovima zaštite i spašavanja da reaguju na potencijalno moguće obilne kišne padavine na području općina, saopćeno je.