Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriveno kako je peti iz automobila preživio nesreću

neretva nesreca

Iz Neretve je u subotu navečer izvučeno vozilo s tijelima dvije djevojke i jednoga mladića, dok će se za tijelom još jednoga nastradalog u saobraćajnoj nesreći sjeverno od Mostara nastaviti tragati u nedjelju ujutro, potvrdili su službeni izvori.

“Nakon višesatnih pokušaja izvučeno je vozilo i u njemu su pronađena tijela dvije ženske osobe i jednoga muškarca”, rekao je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Po njegovim riječima zbog teško pristupačnog terena, noći i umora spasitelja, operacija potrage za tijelom još jednog nastradalog mladića nastavit će se u nedjelju.

Policija je ranije objavila kako se jedan mladić (1995) uspio spasiti, a da su se u vozilu vinkovačkih saobraćajnih oznaka nalazile dvije mlađe muške osobe i dvije djevojke.

Sve osobe koje su se nalazile u vozilu su iz Vinkovaca ili okolice. Nesreća se dogodila kad je vozilo prednjim dijelom oko 10 sati udarilo u brdo nedaleko mjesta Bijela, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Mediji u Mostaru navode da su stradali bili studenti na sveučilištu u Mostaru koji su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić je u subotu izrazila duboku sućut obiteljima nastradalih te istaknula kako se radi o velikom gubitku za Sveučilište u Mostaru.

“Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente”, stoji u izjavi rektorice Sveučilišta u Mostaru u povodu pogibije studenata Sveučilišta u Mostaru.

Porodice četvero mladih studenata još uvijek nisu dobile potvrdu da su im djeca poginula na povratku kući iz Mostara. Otac i brat 20-godišnje T.V. iz Trnave nedaleko od Đakova već su oko podneva krenuli prema mjestu na kojem se dogodila strašna nesreća, a ostali ukućani nisu bili raspoloženi za razgovor s predstavnicima medija. N.U., očuh 20-godišnjeg D.R. iz Đakova rekao nam je da oni još uvijek ne žele vjerovati da je D. poginuo „iako se 90 posto informacija poklapa.“

Čuli smo se u petak navečer i rekao nam je da kreću u subotu oko 9 sati, ali nije nam rekao s kim tačno ide. Samo je kazao da se vraća s prijateljima, a što je najgore ovo mu je bilo prvi put da se iz Mostara vraćao automobilom – rekao nam je očuh 20-godišnjaka.

Nemamo nikakvu konkretnu ni službenu informaciju. Policija nas još nije kontaktirala – dodao je.

D.R. je inače u Mostaru studirao na Agroturističkom fakultetu, a T.V. studij socijalnog rada. Službenu informaciju nemaju ni porodice V.B. (24) iz Donjeg Novog Sela kod Nijemaca te A.Š. (22) iz Komletinaca. Obitelj S.B. (21) iz Đakova koji je uspio preživjeti pad automobila u vodu također je otišla u BiH po njega. Ispred kuće zatekli smo njegovog rođaka koji nam je rekao da se čuo s njim.

” Ispričao mi je da je uspio u zraku, dok je automobil padao u vodu, otvoriti vrata i iskočiti iz vozila. Upao je u vodu i isplivao. To je sve što znam. Njegovi su odmah otišli po njega”, rekao nam je rođak preživjelog S.B.