Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriveno kako je ubijen trebinjski kik-bokser Marko Đerić

djeric

Svađa i fizički obračun u noćnom klubu bili si izgleda dovoljan razlog 29 – ogodišnjem Daku Pikuli da isplanira i organizuje ubistvo kik boksera Marka Đerića.

ATV nezvanično saznaje da je u Đerića pucao Miljan Ratković, zaposlen kao medicinski brat u trebinjskoj bolnici. Kobno veče je bio dežurni na Odjeljenju psihijatrije, pacijentima je dao sedative i iskrao se na pola sata kako bi počinio ubistvo za koje je bio plaćen.

Nedaleko od mjesta zločina čekao ga je Radovan Andrić Mujke koji je preuzeo automatsku pušku i dobio zadatak da je sakrije. Nakon toga, Andrić je otišao na jednu od lokalnih pumpi gdje je izazvao incident kako bi sebi obezbijedio alibi. Sve to, ATV nezvanično saznaje, osmislio, naručio i platio Dako Pikula. U policiji o detaljima ubistva i motivima zvanično još ne žele da govore.

“Imamo mi određene dokaze tako da će to u narednom periodu predočiti Okružno odnosno Specijalno tužilaštvo. Rekao sam vam. U cilju istrage ne mogu vam nikakvih detalja iznijeti o dosadašnjoj istrazi koji smo mi uradili. Ja sam vam prošli put obećao da ćemo raditi na ovom predmetu, radimo intenzivno i mislim da smo vrlo brzo do rješavanja ovog slučaja”, rekao je Žarko Laketa, načelnik CJB Trebinje.
Pikula je zaposlen u gradskoj administraciji u Službi gradonačelnika gdje obavlja poslove nabavke. Pojavile su se informacije i da je on zvanično šef Kabineta Slavka Vučurević, ali trebinjski gradonačelnik danas ove navode nije ni potvrdio ni demantovao.

Umjesto toga izdao je saopštenje. Navodi da svaki zločin mora biti sankcionisan bez obzira ko ga počinio, gdje radio i odakle potiče. Nezvanično saznajemo da je policija sklopila sve kockice i da protiv Pikule, Ratkovića i Andrića ima jake dokaze. Slučaj je od trebinjskog Tužilaštva i Suda preuzelo Specijalno tužilaštvo Republike Srpske.