Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo su razbojnici koji su u policijskim odorama pljačkali tržne centre (FOTO)

razbojnici_privodjenje_tuzilastvo_ks_2
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

– Tužilac je odredio 24-satno zadržavanje za osumnjičene. Nakon ispitivanja bit će odlučeno o daljnjim mjerama – saopštili su iz Tužilaštva KS nakon što su u njihovu nadležnost pripadnici Federalne uprave policije (FUP) večeras predali razbojnike Mirzu Turkovića, Harisa Priganicu i Mugdima Omanovića. Spomenuta trojka osumnjičene je za senzacionalne pljačke tržnih centara “Bingo”, u Sarajevu i Bugojno.

Trojka se sumnjiči da je izvršila dvije pljačke i na taj način nezakonito stekla 170.000 KM.

U oba navrata su bili naoružani automatskim puškama i obučeni u policijske uniforme.

Podsjećamo, drugu od dvije velike pljačke izvršili su u nedjelju kada su upali u TC Bingo u Bpogojnu. Prvi put su 22. oktobra opljačkali TC Bingo u Hadžićima.

Na teret im se stavljaju krivična djela oganizirani kriminal, razbojništvo i teške krađe.

Pripadnici FUP-a su pretresli i šest stanova, a prilikom pretresa pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom policija, rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Također, oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za krivična djela.

​Sva trojica uhapšenih poznata su policiji odranije.

Tako je Turković nedavno izašao iz zatvora, dok je Priganica hapšen 2007. skupa sa Senadom Džananovićem i Nemanjom Mihajlovićem jer su u samo jednom danu izvršili tri krivična djela.