Par koji je ubio dječaka Smaju razmjenjuje pisma u zatvoru

smajo_cesir_presuda_5_630296967-preview

Salih Arnautović i Ena Lipa, očuh i majka svirepo ubijenog dječaka Smaje Ćesira iz Hadžića, jučer su na pretresu održanom u Kantonalnom sudu Sarajevo odustali od svjedočenja u svoju korist.

Očuh i majka su za ubistvo dječaka pravomoćno osuđeni na po 40 godina, a postupak se sada vodi za krivična djela nasilje u porodici, zlostavljanje maloljetnika i nanošenje povreda. Na optuženičkoj klupi su i dječakovi nana i djed Munira i Emir Lipa.

Pretres je odgođen za 10. april, kada će odbrana uložiti materijalne dokaze, nakon čega će biti iznesene završne riječi.

Advokatica Indira Karahodžić najavila je da će uložiti medicinsku dokumentaciju optuženog Arnautovića, napravljenu neposredno nakon hapšenja, te pisma koja je Ena slala Salihu.

Podsjetimo, dječak Smajo Ćesir nasmrt je pretučen 25. februara 2014. godine. Očuh i majka šakama te kaišem s metalnom kopčom udarali su ga po svim dijelovima tijela. Udarci koje su mu zadali prouzrokovali su krvarenje u mozgu, što je dovelo do gušenja i smrti malog Smaje.

Nezvanično se saznaje da je u više pisama koje je Ena iz zatvora slala Salihu navela da žali što je zatvoren. U intimnoj prepisci Ena Salihu poručuje da ga voli i da ne može živjeti bez njega, piše Dnevni avaz.