Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pekar u “sačekuši” ubio bivšeg poslodavca pa sebi pucao u glavu

policija traka333
Ilustracija

Bogdan Petrović iz sela Gornji Kladari kod Bosanskog Broda jučer ujutro je hicima iz puške ubio dojučerašnjeg poslodavca, pekara Sinišu Vidića, a potom je cijev okrenuo u sebe i počinio samoubistvo. Kako se spominje, likvidirani Vidić je s ocem držao pekaru kod Bosanskog Broda, a u kojoj je ranije radio i Petrović, pa se sumnja da je motiv neraščišćeni poslovni odnosi, piše Večernji.ba.

U CJS Doboj rekli su da im je oko 8.30 sati prijavljeno da je Vidić upucan ispred trgovine u ovom selu. Policija je zatekla beživotno tijelo Vidića, a pored lokalne ceste u mjestu Gornja Vrela i Petrovićevo.

Mještani u šoku

Mještanka sela Gornji Kladari, koja živi u blizini trgovine, gdje je Vidić svako jutro pri razvoženju dopremao kruh, ispričala je da se sve odigralo jako brzo i da su svi još uvijek u šoku.

– Moja kuća je preko puta trgovine. Izišla sam ispred po vodu kada se čuo prvi pucanj, a ubrzo poslije njega i drugi. Čula sam kako neke žene dozivaju pomoć i otišla sam prema njima pa potom vidjela nepomičnog Vidića u lokvi krvi. Petrović je sigurno znao da će doći do trgovine, što je svako jutro činio u ovo vrijeme, pa ga je tu i čekao. Očito je ranije sve isplanirao. Kako kažu, Vidić se malo prije 8.30 sati parkirao ispred trgovine, a Petrović je stajao na stubištu. Kada je Vidić iz stražnjeg dijela vozila uzeo košaru s hljebom i krenuo, Petrović mu je ispalio hitac u grudi. Siniša je nekako ostao na nogama, a Petrović je potom opalio još jedan metak u njega, kazala je novinarima ova mještanka.

I ranije pucao

Prema njenim riječima, u trgovini je u kritično vrijeme bila radnica i još jedna žena te su one odmah počele vrištati i dozivati upomoć, a Petrović je pobjegao. Kasnije je čula da se ubio u šumi pored ceste. Mještani kažu i da je Petrović i ranije ranio jednog komšiju, zbog čega je odležao zatvorsku kaznu.

– Bio je povučen, ali sklon posezanju za oružjem. Upravo zbog toga je ranije odležao tri godine robije. Baš u to vrijeme bio je zaposlen kod Vidića i kada se vratio iz zatvora, opet je nastavio raditi kod njega.

– Tek će se doznati što se s njim u međuvremenu dogodilo i što je prethodilo ovom nemilom slučaju. Vjerovatno su u pitanju neki radno-statusni ili novčani, neriješeni odnosi. Petrovića sam poznavao otkako znam za sebe, ali se nismo nikada družili, nego samo pozdravljali. On je starija generacija, ispričao je jedan od Petrovićevih sumještana.

S druge strane, poznanici Siniše Vidića o njemu imaju samo riječi hvale. Ističu da je on bio jako dobar i vrijedan porodični čovjek te da je iza njega ostala supruga i troje male djece.