Tuzla

Pijan BMW-om raznio kafić u Tuzli, određen mu pritvor

adnan zahirovic – tuzla

Izrevoltiran izbacivanjem upalio je svoj BMW te se silovito zabio u objekt, a potom je ubacio u rikverc i još dva puta se zaletio u kafić

Mladić koji je prije tri dana BMW-om raznio nargila bar u tuzlanskoj Pozorišnoj ulici je Adnan Zahirović i njemu je kako nezvanično saznaje Dnevni avaz određen jednomjesečni pritvor.

Zahirović se predao policiji u prisustvu svog advokata Bakira Hećimovića nakon čega je saslušan i predat u nadležnost tužioca, te mu je određen pritvor poslije održanog ročišta na kojem se raspravljalo o ovoj mjeri.

Kako nezvanično saznaje Avaz, Zahirović je u nargila baru bio pijan te se nije pristojno ponašao nakon čega je izbačen vani. Izrevoltiran time upalio je svoj BMW te se silovito zabio u objekt. Potom je ubacio u rikverc i još dva puta se zaletio u kafić.

U momentu kada je autom uletio u lokal unutra je bilo više od 35 mahom mladih ljudi te je samo pukom srećom izbjegnuta tragedija. Nastala je opšta panika i pometnja. Osumnjičeni je poslije toga pobjegao, a njegovo vozilo je pronađeno u naselju Put Ilinčica nakon što je sletjelo s puta.

Iako je, kako saznaju, mladić pred sudijom za prethodni postupak izrazio veliko kajanje, to mu nije ništa pomoglo jer je svojim postupkom ugrozrio živote na desetine svojih vršnjaka te izazvao veliko uznemirenje javnosti.