Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Pijan, divljajući s Mercedesom, Smajl povrijedio sedam osoba i dobio godinu zatvora

smajl mercedes nesreca
FOTO: Tuzlanski.ba

Jurio je te večeri Smajl Mehmedović 151 kilometar na sat i povrijedio sedam osoba, od čega pet teško

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podnijelo je Kantonalnom sudu Tuzla žalbu na presudu Općinskog suda kojom je u februaru ove godine Smajl Mehmedović (25) osuđen na godinu zatvora za stravičnu nesreću u kojoj je povrijeđeno više osoba.

Tužilaštvo se žalilo zbog male kazne, smatrajući da je ona trebala biti znatno strožija.

Mehmedoviću je izrečena i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B-kategorije u trajanju od tri godine.

Kako piše Avaz, pozivajući se na svoje izvore, presuda je Mehmedoviću izrečena nakon što je on odmah priznao izvršenje krivičnog djela, a branio se sa slobode.

Mehmedović je, podsjećamo, u ulici 18. hrvatske brigade 21. septembra 2023. godine u 1.10 sati izazvao nesreću jureći s Mercedesom 151 kilometar na sat.

smajl mehmedović nesreća
FOTO: Tuzlanski.ba
Toyota u kojoj je pet osoba teško povrijeđeno

U organizmu je imao 0,92 promila alkohola. Udario je u Toyotu koja izvalila stub ulične rasvjete i prevrnula se na krov, dok je on Mercedesom udario u stablo. Pet osoba iz Toyote s višestrukim povredama i u teškom stanju hospitalizirano je u UKC-u Tuzla.

Ozlijedio ukupno sedam osoba

“Ozlijeđeno je ukupno sedam osoba, od čega je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede konstatirane od strane ljekara UKC-a Tuzla, gdje su zadržani na daljem liječenju”, saopćeno je tada iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Kakve su ozljede imali hospitalizirani

Iz UKC Tuzla tada je saopšteno da je hospitalizirano pet pacijenata sa politraumom i teškim tjelesnim ozljedama koji se nalaze u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

“Ð. D. (2002.) ima ozljede glave, pacijent je operiran, i na respiratoru je. M. V. (2003.) ima ozljede glave, grudnog koša i kičme, operiran je i na respiratoru. G. M. (1997.) ima ozljedu vratne kičme i gornjih ekstremiteta, planiran je operativni zahvat. Pacijentica samostalno diše. D. A.(1996.) ima ozljede grudnog koša, kičme i abdomena i obavljen je operativni zahvat.

M. R. (1986.) ima ozljedu glave, kičme i abdomena, samostalno diše, planiran je operativni zahvat. M. E. (22) je pacijent koji je hospitaliziran na Klinici za torakalnu kirurgiju zbog ozljede rebra, svjestan je i komunikativan. Pacijent M. K. (21), obrađen je na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju te je otpušten na kućno liječenje”, navela je glasnogovornica UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović