BANJALUČKO TUŽILAŠTVO

Pijan i bez vozačke udario ženu na pješačkom, pa pušten na slobodu

policija – uvidjaj – Slaven Branislav Babic PIXSELL

“Da stvar bude još gora, utvrđeno je da on nikada nije položio vozački ispit, u trenutku nesreće je bio pijan, u automobilu je vozio jednog maloljetnika i još prestizao preko pješačkog prelaza”

Nakon kriminalističke obrade u policiji tužilac je odlučio da se Nedjeljko D. (23) u nastavku predmeta brani sa slobode, iako je počinio brojne saobraćajne prekršaje i nanio teške povrede jednoj osobi, saznaje Srpskainfo.

Nedjeljko D. je sinoć automobilom “golf” udario ženu B. O. dok je prelazila pješački prelaz i zatim pobjegao.

– Nesrećna žena je pokušala preći ulicu na pješačkom prelazu u Vrbanji i automobil joj je stao da je propusti. Dok je ona prelazila ulicu iz pravca Vrbanje prema Banjaluci išao je Nedeljko D. sa “golfom” i odlučio je da se ne zaustavi – kaže izvor Srpskainfo.

On je krenuo da prestiže automobil koji je stao da propusti pješaka i u punoj brzini udario ženu i bacio je 15 metara dalje.

– Ova žena zadobila je jako teške povrede glave i grudnog koša i smještana je na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske – pojašnjava sagovornik.

Nedjeljko je zatim pobjegao sa mjesta nesreće i vozilo sakrio u Ulici Vladislava Skarića, gdje je sa njega skinuo registarske tablice i zatim ga zapalio, kako bi sakrio da je on učestvovao u nesreći.

Međutim, brojne kamere su ga snimile kako bježi, te je ubrzo identifikovan i uhapšen.

– Da stvar bude još gora, utvrđeno je da on nikada nije položio vozački ispit, u trenutku nesreće je bio pijan, u automobilu je vozio jednog maloljetnika i još prestizao preko pješačkog prelaza – ističe izvor Srpskainfo i dodaje da je on odranije poznat policiji po krivičnim djelima.

Međutim, to sve nije bilo dovoljno postupajućem tužiocu da predloži da mu se odredi pritvor i da se ovako opasna osoba skloni sa ulice, već ga je pustio da se u nastavku predmeta brani sa slobode.