Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ratko izgubio spor oko zemlje, pa ubio suprugu i sebe

policija rs

Supružnici Milena (69) i Ratko (73) Kerović pronađeni su mrtvi na porodičnom imanju u mjestu Pirkovci kod Lopara, potvrđeno je iz CJS Bijeljina. Naime, na nemili slučaj je prvo ukazao komšija Mitar Simeunović, kojemu je bilo čudno što ih nije vidio više od dva dana. Prema priči mještana, nesretne supružnike nije bio vidio od nedjelje pa je zvao njihova rođaka Dragomira Kerovića, inače kardiologa.

Mještani Pirkovaca pričaju da su se supružnici u posljednje vrijeme često svađali i to najviše zbog zemlje oko koje se Ratko sporio s općinom Lopare i vlasnikom ugašene ciglane

– Bilo mu je čudno, pa je otišao vidjeti gdje su. Ulazna vrata su bila odškrinuta. Kada je ušao unutra, vidio je Milenino tijelo. Bila je sva u krvi, pored nje pištolj i nekoliko čahura. Onda je u šupi, obješenog o drvenu gredu vidio Ratka, pričaju mještani. Kažu da Kerovići imaju dvoje djece. Sin Savo živi u Austriji, a kći Slavica u Švicarskoj. Oni nisu željeli obdukciju pa će nesretni par biti pokopan. Milena je tetka Rade Savića, načelnika Lopara, a Ratko stric šefa Odjela za privredu ove općine, Željka Kerovića. Komšije i poznanici šokirani su onim što se dogodilo. Poznaju ih kao dobre i vrijedne ljude. Ispostavilo se da je Ratko svoju ženu Milenu ubio s više hitaca iz pištolja pa je presudio sam sebi.

– Mitar je svakodnevno s Ratkom pio kavu u obližnjim kafićima. Dva dana ga je uzalud zvao pa mu je komšinica rekla da uopće ne viđa svjetla u njihovoj kući te da se u staji stalno glasaju gladne svinje. To mu je sve bilo sumnjivo i pozvao me da zajedno odemo do njihove kuće vidjeti, priča rođak Dragomir, dodajući da su Milena i Ratko bili njegovi pacijenti, pa je sa sobom ponio i torbu s liječničkim priborom. Pred kuću su došli oko 18.30 sati i zatekli poluotvorena vrata.

– Ušli smo unutra, bio je mrak i nigdje nikoga nismo zatekli. Onda smo se popeli na sprat i u sobi, u kojoj se nalazi garderoba, zatekli Milenino tijelo. Upalili smo svjetlo. Kraj tijela je bio pištolj, nekoliko čahura i metaka. Bilo je krvi, koja se već zgrušala. Imala je rane po glavi, grudnom košu i rukama. On se objesio povocem za stoku, a pored njega pronađene su ljestve s kojih je najvjerovatnije skočio. Na njemu nije bilo sumnjivih ozljeda, a nigdje u kući nisu uočeni tragovi borbe, provale ili premetačine, pojasnio je rođak.

Tražili su povrat zemlje i rođaci su dobili spor, a Ratko izgubio. U spor su bili umiješani i rođaci Ratkove supruge, što je on njoj prebacivao. Nakon gubitka spora Ratko je morao i platiti troškove postupka 3.500 KM, zbog čega mu je penzija bila blokirana

Mještani Pirkovaca pričaju da su se supružnici u posljednje vrijeme često svađali i to najviše zbog zemlje oko koje se Ratko sporio s općinom Lopare i vlasnikom ugašene ciglane. Oni tvrde da je Ratku, ali i nekim njegovim rođacima, svojevremeno bila oduzeta zemlja na kojoj je izgrađena ciglana koja je u međuvremenu zatvorena.

Tražili su povrat zemlje i rođaci su dobili spor, a Ratko izgubio. U spor su bili umiješani i rođaci Ratkove supruge, što je on njoj prebacivao. Nakon gubitka spora Ratko je morao i platiti troškove postupka 3.500 KM, zbog čega mu je penzija bila blokirana.

– Pritisnut time, Ratko je čak prijetio ubistvom pojedinim ljudima. Niko to nije shvatio ozbiljno jer nismo vjerovali da bio on mogao počiniti bilo kakav zločin. I onda je došlo do ove strašne tragedije, kažu mještani.