Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Plesaču iz Srbije polomili vilicu u Mostaru

562de651-7e24-4be6-bc70-5fc60a0a0a6c-andjelko-pavlovic-690×480

Anđelko Pavlović (32) i njegov prijatelj Stefan Filipović (24) brutalno su pretučeni u Mostaru nakon takmičenja u break-danceu na kojem su sudjelovali, prenio je Kurir.rs.

Dvojicu mladića i njihove kolege, prema pisanju Kurira, u Mostaru su bez razloga napali huligani, po svemu sudeći hrvatski mladići, i nanijeli im brojne ozljede.

– Bili smo u Mostaru, na plesnom takmičenju, nakon čega je organizirana proslava za plesače. Kratko smo se zadržali jer smo zbog obaveza morali vratiti se u Beograd. Sa Stefanom i još trojicom prijatelja krenuo sam prema našem automobilu”, započeo je za Kurir priču Anđelko Pavlović i dodao: “Dok smo prolazili kroz mračni prolaz između zgrada, začuo sam neke glasove”.

Kako kaže, kada se okrenuo, ugledao je desetak mladića koji su išli iza njih.

“Djelovalo je da su pijani ili drogirani. Vikali su: „Dajte pare!“ Nismo reagirali na njihovo dobacivanje, pa su počeli govoriti na engleskom.

Objasnili smo im da smo plesači, što ih je razbješnjelo, pa su nas okružili. Uzvikivali su: „Gdje ste balije, j…m vam majku balijsku!“, misleći da smo muslimani.

Kad smo im rekli da smo iz Beograda, još više su se razbješnjeli. Tada je jedan od njih prišao Stefanu i snažno ga udario bocom po glavi. Onda su nas svi napali”, prisjetio se Pavlović za Kurir.

Prema njegovim riječima, trojica njihovih prijatelja uspjela su pobjeći.

“Mene i Stefana su udarali šakama, šutirali krvnički. Sve je to trajalo, ne znam točno, tri-četiri minute. Svo vrijeme su nam psovali srpsku majku i uzvikivali: „Znate li vi gdje ste došli, gotovi ste!“
Iznenada sam osjetio jak bol na licu, a onda nekako uspio se izvući i početi bježati. Pomislio sam da smo svi pobjegli, ali onda sam shvatio da Stefana nema među nama”, objašnjava Pavlović.

Kaže kako je kontaktirao organizatore i s njima se vratio da bi prijatelja našao krvavog na stepeništu. Kaže kako su potom, unatoč liječničkim savjetima, u strahu otišli za Beograd. “U Urgentnom centru u Beogradu konstatiran mi je prijelom vilice i ispostavilo se da sam ja najozbiljnije ozlijeđen”, izjavio je ogorčeni Pavlović.