Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pljačka specijalaca u Banjoj Luci: Vučićev čuvar zaledio poligraf

gorana paras banja luka pljacka

Novi detalji istrage u slučaju pljačke 617.000 konvertibilnih maraka iz blindiranog vozila “Sektor sekjuritija” u septembru prošle godine otkrivaju da je kriminalna grupa pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RS imala člana koji bi odmah dobio posao u stranim obavještajnim agencijama, saznaje “EuroBlic”.

SMS kojim su specijalci RS-a krenuli u pljačku glasio je: “Ljubavi, krenula sam”

Naime, tokom kriminalističke obrade i poligrafskog ispitivanja pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RS jedan od osumnjičenih zaledio je poligraf, što je šokiralo sve istražioce, pa i one iz MUP-a Srbije koji su učestvovali u poligrafskom ispitivanju. Saznaju da je riječ o osumnjičenom specijalcu Goranu Parašu (27) iz Banjaluke, koji je prošle godine radio na obezbjeđenju Aleksandra Vučića, premijera Srbije, tokom posjete Srebrenici. Poligrafsko ispitivanje obavili su stručnjaci iz Srbije, koji su također bili zatečeni onim što je poligraf pokazao kada je na njega bio priključen Paraš.

“On nije reagovao ni na jedno pitanje koje smo mu postavili, niti iz privatnog života, niti u vezi s pljačkom. Gotovo nikad se ne događa da neko tokom ispitivanja ne pokaže nikakvu emociju, što je on uspio. Sve faze ispitivanja je prošao”, kaže izvor “EuroBlica”.