Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pljačka u Ljubuškom: Ukrali novac za isplatu penzija, pa zapalili auto

zapaljeni-seat-citluk2222

Policija traga za trojicom naoružanih bandita koji su danas u mjestu Vitina, kod Ljubuškog, maskirani opljačkali poslovnicu “Hrvatske pošte” Mostar, a u koju je prethodno stigla pošiljka novca za podjelu penzija.

Razbojništvo se, kako je potvrđeno iz policije, odigralo oko 10 sati, a pljačkaši su potom seat toledom pobjegli u pravcu Čitluka, gdje je automobil i pronađen – zapaljen.

Razbojnici su, kako se vjeruje, nastavili pješice i za njima je pokrenuta potraga. Pljačkaši su, kako se saznaje, bili naoružani dugim cijevima, a pobjegli su s većom svotom novca, s tim što precizan iznos nije saopšten.

U vrijeme pljačke u pošti je bila jedna radnica, koja je pretrpjela veliki šok, tako da se detalja i ne sjeća. U objekat su, kako se vjeruje, upala dvojica lopova, dok ih je treći čekao u vozilu. Kada su pokupili plijen, dali su se u bijeg, a sve je odmah prijavljeno policiji.

Istražioci su ubrzo obavijestili svoje kolege u Čitluku, čiji su policajci krenuli u susret razbojnicima. Lopovi su, međutim, na području poslovne zone u mjestu Tromeđa, na putnom pravcu Ljubuški – Međugorje, skrenuli s glavnog na sporedni makadamski put, nakon čega su zapalili automobil.

Vjerovatno se radi o seatu čija je krađa prijavljena policiji u ponedjeljak ujutro. Tada je K.P. iz Mostara prijavila je da joj je ukradeno vozilo koje je bilo parkirano u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Na zapaljenom seatu nalazile su se registracijske tablice koje ne pripadaju ukradenom vozilu, tako da su i one, po svemu sudeći, ukradene.