Crna hronika

krao novčanike i mobitele

Pljačkašu iz Mostara određen pritvor

03/02/2023

Osumnjičeni je višestruki povratnik u počinjenju krivičnih djela protiv imovine

Na prijedlog Tižilaštva HNK-a, a rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 2. februara, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana Admiru Bislimiu, zv. “Ado” (1988.), nastanjenom u Mostaru zbog osnovane sumnje da je počinio razbojništvo i tešku krađu.

Naime, Admir Bislimi se sumnjiči da je 28. januara 2023. godine oko 17 sati u Mostaru u Ul. Franjevačka 30 A, u haustoru zgrade, prišao oštećenoj V. D. i upotrebom fizičke sile oteo joj iz ruku novčanik u kojem se nalazilo oko 70 maraka, te bankovna kartica.

Dodaje se kako je 28. januara 2023. godine oko 10 sati u Mostaru, u Ul. kneza Višeslava bb, iz ureda oštećenog I. T. otuđio mobilni telefon marke iPhone “SE” u vrijednosti od oko 800 maraka.

Također je, 30. januara 2023. godine oko 10 sati u Mostaru, u Ul. Franjevačka 30 A, s leđa prišao oštećenoj Z. B. koja je ulazila u zgradu, a zatim nogom spriječio da zatvori vrata, uhvatio je uhvatio za ruke i upotrebom sile oborio na tlo, te pretraživao njenu torbu i pvc vrećice s ciljem da joj otme novčanik s novcem. Kako ga nije pronašao, pobjegao je s mjesta događaja.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Još se navodi kako je osumnjičeni Admir Bislimi višestruki povratnik u počinjenju krivičnih djela protiv imovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.