Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Počelo suđenje Suniti Hindić za ubistvo Nine Ivankovića

Sunita-sudnica-2 (1)

Tužiteljstvo je za ovaj slučaj najavilo 22 svjedoka među kojima su i gosti koji su se netom nakon ubistva zatekli na mjestu događaja

U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je čitanjem optužnice i uvodnim riječima započelo suđenje Suniti Hindić optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića. Dvadesetjednogodišnja Sunita Hindić se pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao Elis Sultanić, a u kojem su Tatjana Mijatović i Milena Perić izjasnila da razumije optužnicu, piše Bljesak.

Postupajuća tužiteljica Tanja Marčinko, prema optužnici Tužiteljstva HNK navela je da je optužena 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu broj 101, “Ville Ivanković” u kojoj se nalazio Nino Ivanković, te nakon verbalne svađe, ispalila hitac u njegovom pravcu, nakon čega je Ivanković iskrvario i podlegao na mjestu događaja.

Optužena Sunita Hindić, te Nino Ivanković bili su u burnoj ljubavnoj vezi. Prije samog ubistva s društvom su se provodili uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se uputila u pravcu mostarskog naselja “Ilići” gdje je bila privremeno nastanjena, navodi se u optužnici.

Tužiteljica Marčinko navela je kako se optužena Sunita putem dopisivala s Ivankovićem gdje su razmjenjivali SMS poruke poput “Ološu, mrzim te”, da bi potom odlučila vratiti se u motel.

Tužiteljstvo je za ovaj slučaj najavilo 22 svjedoka među kojima su i gosti koji su se netom nakon ubistva zatekli na mjestu događaja, ali i pripadnici Policijske stanice Bugojno gdje se skrivala te vještaci MUP-a HNK i Federalne uprave policije. Bit će saslušano 12 vještaka te priloženo preko stotinu materijalnih dokaza, a odbrana će svoje dokaze iznijeti nakon tužiteljstva.