Crna hronika

Počinje suđenje ubici i silovatelju dječaka iz BiH

31/05/2016

Silvio S. (32), za manje od dvije nedjelje odgovaraće za teška ubistva dvojice dječaka: četvorogodišnjeg Mohameda Januzija, porijeklom iz BiH i šestogodišnjeg Eliasa S. iz Potsdama.

Pred početak suđenja njemački mediji donose nove detalje o ovim gnusnim ubistvima. Kraj malog Muhameda je, kako piše njemačka štampa, bio više nego strašan.

On je nestao 1. oktobra prošle godine ispred azilantskog centra, gdje je došao sa majkom, ošuhom i braćom i sestrama da se prijavi za azil, pišu Nezavisne novine.

Prema optužnici, Silvio S. je iskoristio metež i nepažnju, te odveo dječaka iz prostorija azilantskog centra. Navodno se dijete otimalo, ali on ga je na silu odveo u svoj stan u četvrti Flaming.

Tu je, prema navodima optužnice, dao dječaku pilulu za spavanje, koja ga je sedirala, nakon čega ga je silovao. Kada je Muhamed počeo da vrišti, Silvio je pokušao da ga zadavi, jer se uplašio da će ga čuti njegov otac, koji je živio na donjem spratu kuće. Dječak je ubrzo prestao da vrišti i Silvio je vjerovao da je Muhamed mrtav. Međutim, nakon par minuta, Muhamed je došao svijesti, ali ga je Silvio ponovo omamio hloroformom, i zadavio kaišem. To je bilo kobno za malog dječaka.

Policija je neposredno nakon prijave Muhamedovog nestanka objavila video snimke koje su načinile nadzorene kamere ispred azilantskog centra.

Upravo su ti snimci bili presudni, jer je ubicu na snimcima prepoznala majka. Ona ga je pitala: “Da li si bio tamo” On joj je potvrdno odgovorio i ona je nazvala policiju i prijavila ga. Iz Tužilaštva kažu da je Silvio S. posjedovao i cijelu kolekciju dječije pronografije.

Proces, koji počinje 14. juna, biće održan po visokim mjerama obezbjeđenja, s obzirom da je Silvio već u viš{e navrata dobio prijetnje smrću.

Inače, njega maksimalno obezbjeđuju i u zatvoru; što od drugih zatvorenika, što od njega samog, jer je navodno pokušao da se ubije.

Komentari