Crna hronika

zaradili 50.000 KM

Podignuta optužnica protiv tri osobe zbog prometa veće količine kokaina

20/11/2020

Optuženi se terete da su u više navrata, u promet stavili ukupno oko 561 gram opojne droge kokain, za koji su dobili novčani iznos od oko 50.000 KM, čime su stekli nezakonitu imovinsku korist

Podignuta je optužnica protiv tri osobe zbog prometa veće količine kokaina. Optuženi se terete da su djelujući kao organizirana skupina, u više navrata pustili u promet više od 500 grama opojne droge kokain, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže više od 50.000 KM, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv: Nezira Bajraktarija, rođenog 1966. godine, u Uroševcu, nastanjenog u Sarajevu, Mersije Džidić, rođene 1977. godine u Čajniču, nastanjene u Sarajevu te Slavice Blagojević, rođene 1966. godine u Maglaju, nastanjene u Sarajevu.

Optuženi se terete da su, nakon što je prvooptuženi Bajraktari, na nezakonit način došao u posjed veće količine teške opojne droge kokain, djelujući kao organizirana grupa, po instrukcijama i uputama optuženog Bajraktarija, u više navrata, organizirali skrivanje, krijumčarenje i transport opojne droge kokain, koji su za dogovorene novčane iznose prodavali na više lokacija u Sarajevu.

Optuženi se terete da su u više navrata, u promet stavili ukupno oko 561 gram opojne droge kokain, za koji su dobili novčani iznos od oko 50.000 KM, čime su stekli nezakonitu imovinsku korist.

Navode optužbe, tužilaštvo će dokazivati pozivanjem oko deset svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem više desetina dokaznih materijala.

Za optužene je zatraženo produljenje pritvora, odnosno mjera zabrane, a tokom postupka tužilaštvo će tražiti trajno oduzimanje i uništavanje zaplijenjene opojne droge, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.