Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podlegao Suad Neretlić kojeg je sin pretukao pajserom

kcus

Suad Neretlić, kojeg je sopstveni sin Bakir u subotu navečer izudarao pajserom, preminuo je jutros na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra u Sarajevu.

Incident se dogodio u porodičnoj kući u Jarčedolima, a prije nego je nasrnuo na oca, Bakir je svoju majku Bahru ranio nožem, koja nije teže povrijeđena, te je puštena iz bolnice.

Bakir, inače ovisnik o heroinu, odmah poslije je pušten.

– On je u policiji sve priznao, ali nije kazao zbog čega je ovo uradio. Liječio se četiri i po godine od ovisnosti o drogama, te je nakon toga bio čist. Policajci su mi ispričali da su bili negativni nalazi na prisustvo droge i alkohola. Jedino što sam primijetila čudno je da se on posljednju godinu nekako povukao u sebe. Nekad je znao imati i čudan pogled, baš kakav mu je bio kada je krenuo prema meni – kazala je Bahra.

Dok se napad dešavao, Bakirov brat Arif bio je na koncertu Dine Merlina na Koševu.

– Suprug je pitao hoćemo li piti kafu. Bakir je došao do mene u kuhinju i uzeo nož. Pitala sam ga šta će mu. On je kazao da treba nešto uraditi te je otišao – kazala je povrijeđena žena.

Navela je da je Bakir otišao, te se vratio u trenutku kada joj je vrila voda za kafu, zamolivši je da mu nešto pomogne, piše Avaz.

– Kada sam došla, kazao mi je da priđem vratima da mu pomognem izvući neku metalnu cijev. Kazala sam mu da se pusti posla po noći. U tom trenutku je uzeo nož, koji je, najvjerovatnije, bio sakriven i zaboden u zidu, te je krenuo prema meni. Uspjela sam nekako da se okrenem, ali mi je zabio nož između ruke i pluća. Krv je počela šikljati. Ipak, počela sam bježati i vrištati. Nakon toga je pala i ogrebala koljena. On je i dalje išao za mnom i kazao mi da se ne derem. Uspjela sam doći do podstanara i kazati da me Bakir ubo nožem. Kazala sam mu da zove Suada jer će, vjerovatno, krenuti i na njega. Nažalost, bilo je kasno. Čula sam samo tutnjanje u kući. Šta se dešavalo i kroz šta je sve prošao suprug, zaista ne znam, ispričala je Bahra.