Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Ferguson: Novi zakon o radu omogućit će otvaranje novih radnih mjesta

29/07/2015

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson pozvao je političke lidere u Bosni i Hercegovini na provedbu Reformske agende i djelovanje u najboljem interesu građana.

-Usvajanje Reformske agende od vlada u BiH je značajan korak naprijed koji će pomoći stabilizaciji ekonomije i stvaranje novih mogućnosti, naročito za mlade. Ovo će, takođe, omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na njenom odabranom putu ka članstvu u Evropskoj uniji – navodi ambasador Fergusom u izjavi.

Ističe da je cilj ovih reformi iznalaženje rješenja za legitimne zabrinutosti građana BiH, a posebno njihove zahtjeve za radnim mjestima.

-Vrijeme je da vlasti u BiH u potpunosti i bez odlaganja provedu Reformsku agendu. Ovo neće biti lako. Neke od ovih reformi će biti izazov, ali teška vremena zahtjevaju teške mjere, što mi u Ujedinjenom Kraljevstvu dobro znamo – ističe britanski ambasador u BiH.

Dodaje da je sljedeći važan korak usvajanje zakona o radu, koje je, navodi, u potpunosti u skladu s preporukama Sporazuma za rast i zapošljavanje, te predviđeno Zajedničkom izjavom.

-Shvatamo da postoji određena zabrinutost u vezi s reformom tržišta rada, ali postoje dobri razlozi za optimizam jer će novi zakon o radu omogućiti otvaranje mnogih novih radnih mjesta te bolja prava onih radnika koji trenutno nisu zaštićeni. Pozivam političke lidere da djeluju u najbolje interesu građana BiH. Vrijeme je da se napravi prvi korak ka novoj i svjetlijoj budućnosti BiH kao moderne i žive ekonomije koja svojim građanima pruža stvarne mogućnosti – poručio je ambasador Ferguson u svojoj izjavi, saopćeno je iz britanske ambasade u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.