Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poginuli motociklista iz Bihaća: Ako me ubije brzina, nemojte plakati

adnan_balic

Strastveni motociklist Adnan Balić (27) zvani Dado poginuo je preksinoć u Bihaću kada se, dok se vozio na motociklu Yamaha, sudario s automobilom Seat koji je prešao na njegovu stranu ceste, potvrđeno je jučer u MUP-u Unsko-sanske kantona (USK) za Dnevni list.

Ale Šiljedić, glasnogovornik MUP-a USK-a izjavio je kako je do nesreće došlo oko 23.25 sati kada su se u ulici dr. Irfana Ljubijankića u Bihaću sudarili Balićev motocikl Yamaha i automobil Seat Altea slovenačkih registarskih oznaka.

Iako je lokalni portal Abc.ba prenio kako je vozač Seata kobne večeri prešao na Balićevu stranu ceste kako bi izbjegao da ga snimi stacionarni radar koji je tu postavljen, policijski glasnogovornik Šiljedić nije mogao potvrditi niti demantirati tu informaciju.

“Ja ne znam ko je to napisao, ne znam niti da je to fizički moguće, radar snima na dolasku, ali i na odlasku, ali moguće da neki vozači razmišljaju da tako mogu izbjeći radar”, odgovorio je Šiljedić na pitanja o tome.

Potvrdio je kako su prvi rezultati istrage pokazali da je vozač Seata prešao na Balićevu stranu ceste te se sudario s njegovim motociklom, no još nije jasno zašto. “Moguće da je greškom prešao, ili da je pretjecao neko drugo vozilo”, dodao je Šiljedić.

Očevici su pak za Abc.ba rekli kako je u trenutku kada je vozač Seata prešao na tuđu stranu ceste, iz suprotnog smjera velikom brzinom naletjeo motociklist te je došlo do teškog sudara.

Inače, nakon što se jučer pročula vijest o Balićevoj pogibiji na cesti, mnogi njegovi prijatelji počeli su ostavljati poruke nevjerice na društvenim mrežama.

Za stradalog Balića se moglo čuti da je bio zaljubljenik u motore i brzinu, a jednom prilikom je na Facebooku postavio sliku s porukom; “Ako me jednom ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smijao!”.

Na Adnanovu Facebook zidu jučer je jedna korisnica na to odgovorila; “Drug, suze same idu. Iako si na ovaj dan tražio da ne plačemo, da te ispratimo s osmijehom, jer si bio sinonim za sreću”.