Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

KK Bosna ne da svojih 20 odsto u “ABA Sidru”

18/06/2015

Na sastanku Upravnog odbora Košarkaškog kluba Bosna u srijedu razmatrane su informacije sa sastanka učesnika regionalne ABA lige, održanog u Zagrebu 16. juna ove godine.

[pull_quote_right]Upravni odbor KK Bosna izražava spremnost za konstruktivnim dijalogom, a sve u cilju prevazilaženja nastale situacije[/pull_quote_right]

Sastanku, na kojem je donesen novi format takmičenja ABA lige, u ime KK Bosna prisustvovao je direktor kluba Damir Krupalija, koji je izvještaj podnio članovima Upravnog odbora Bosne.

“Košarkaški klub Bosna Sarajevo takmičarski nije na nivou ABA lige, stoga naš klub i nije mogao učestvovati u kreiranju nove ABA lige, koja će biti u vlasništvu 12 prošlosezonskih ligaša. Obzirom da će rukovođenje ABA ligom i dalje biti pod ingerencijom kompanije ABA Sidro d.o.o. u vremenskom periodu “1+1+1 godina”, UO KK Bosna će upotrijebiti sva pravna sredstva da bi zaštitio interese kluba u punom kapacitetu”, saopćeno je iz KK Bosna.

Navodi se da KK Bosna nije prodala, a pogotovo se nije odrekla svojih 20 posto vlasničkog udjela u kompaniji ABA Sidro d.o.o. Ljubljana.

Upravni odbor KK Bosna izražava spremnost za konstruktivnim dijalogom, a sve u cilju prevazilaženja nastale situacije te iznalaženja adekvatnog rješenja gledano sa pozicije većinskog vlasnika privrednog društva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.