Dječak (14) s tri promila alkohola u krvi pobjegao s pedijatrije

BOLNICA_371693S1

U općoj bolnici Zadar u utorak poslijepodne odigrala se prava drama kada je 14-godišnji dječak s izmjerena tri pomila alkohola u krvi pobjegao s Odjela pedijatrije, piše zadarski.hr.

Dječak je primljen na Odjelu pedijatrije oko 14:30 sati nakon dojave njegovih razrednih kolega s kojima je na plaži na Puntamici proslavljao zadnji dan osnovne škole.

Uprkos brzoj reakciji hitne pomoći i dežurnog medicinskog osoblja, nakon što je malo došao sebi, dječak je na odlučio silom napustiti odjel. Počeo je galamiti, vikati i razbijati sve oko sebe.

Zahtijevao je i da mu vrate njegove lične stvari. Izašao je iz sobe i šakom razbio armirano prozorsko staklo te skokom s prvog sprata pobjegao iz bolnice. Pritom se povrijedio te počeo krvariti iz potkoljenice.

Osnovnoškolac se napio s prijateljima na zadarskoj plaži dok su proslavljali zadnji dan škole

Pripadnici interventne jedinice ubrzo su u ulici Ante Starčevića na Bulevaru zatekli maloljetnika kako krvav tetura.

Policajci su mu previli ranu i pozvali hitnu pomoć, no 14-godišnjak je i dalje odbijao povratak u bolnicu. Uz nagovor policije ipak je odvezen u bolnicu gdje ga je dočekala majka.

U bolnicu mu je pružena liječnička pomoć zbog zadobivenih povreda, a potom je smješten na Odjel psihijatrije. Policija je o svemu obavijestila Centar za socijalnu skrb, a nakon što se malo pribrao, dječajk je pušten na kućnu njegu.

Iako je prilikom bijega iz bolnice 14-godišnjak počinio materijalnu štetu, odnosno počinio krivično dijelo oštećenja tuđe stvari, bolnica protiv njega neće podnositi prijavu. Prevladala je procjena da nije potrebno dodatno kažnjavanje maloljetnika, jer dječak s tri pomila alkohola u sebi očito nije bio priseban, niti je znao šta radi.