Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poginuo radnik u Tesliću

teslic-radnici

Sead Durmišević iz Kamenice, kod Teslića, poginuo je kada ga je zatrpala zemlja dok je spajao kanalizacione cijevi u kanalu dubokom oko pet metara u mjestu Barići kod Teslića, pišu Nezavisne novine.

S njim je u kanalu bio i njegov kolega H.S., takođe iz Teslića, a koji je u obrušavanju zemlje povrijeđen pa je prevezen u bolnicu u Doboju, iz koje su rekli kako nije u životnoj opasnosti.

Nesreća se dogodila u subotu oko 13.20 dok su radnici, među kojima su bili Durmišević i H.S., kopali kanalizacioni kanal i postavljali cijevi na parceli preduzeća “N.V. trejd” Teslić, a kanal je prvo iskopao bagerista iz preduzeća “Natura vita” iz Blatnice.

Nakon što je bager završio posao, nekoliko radnika je uređivalo i čistilo kanal, dok su Durmišević i H.S. sišli u njega kako bi spojili cijevi.

“Odjednom se ogromna količina zemlje koja je bila na obodu kanala obrušila i zatrpala njih dvojicu. Čim su to primijetili ostali radnici, dotrčali su na mjesto tragedije i počeli da otkopavaju zemlju kako bi ih izvukli i spasili. H.S. je odmah izvučen i prevezen u bolnicu, dok je nešto kasnije u besvjesnom stanju izvučen i Durmišević, koji je tada još davao znakove života ali slabe. Preminuo je u bolnici”, ispričao je izvor blizak ovom slučaju.

teslic-radnici1

Kako je kazao, zemlja koja se obrušila na nesrećne radnike bila je teška nekoliko tona.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Doboj, ne želeći da otkrivaju detalje, potvrdili su da se u Barićima, kod Teslića, desila nesreća sa smrtnim ishodom.

“Uzrok ove tragedije biće poznat tek nakon završetka istrage”, rekli su u CJB Doboj.

Durmišević je bio otac troje djece, a bavio se i stolarskim zanatom. On je sahranjen danas na lokalnom groblju u mjestu Kamenica, kod Teslića.