Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća na Tari

Pogledajte dramatično spašavanje djevojke koja je stradala na raftingu (FOTO)

tara (2)

U čamcu je bilo sedam turista i svi su ispali u Taru pri prevrtanju čamca na jednom od njenih bukova, a J.V. je plutala oko kilometar i po

Beograđanka J. V. (37), koja je teško povrijeđena na Tari, nakon što se prevnuo čamac tokom rafting spusta, stabilna je i dalje je priključena na aparat za disanje, potvrđeno je za u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Ona je u bolnicu primljena u četvrtak sa teškim povredama pluća i smrznuta.

Prema nezvaničnim informacijama, Beograđanka je plutala oko kilometar i po talasima Tare.

Kako javlja Srpskainfo, do nesreće je došlo kada je grupa turista iz Srbije na rafting krenula u sopstvenoj režiji sa svojim čamcem, kojim je upravljao licencirani skiper iz Pančeva.

U čamcu je bilo sedam turista i svi su ispali u Taru pri prevrtanju čamca na jednom od njenih bukova, a J.V. je plutala oko kilometar i po. Iz vode je izvađena na lokaciji Mahnita vrela.

Osobe koje su se tu zatekle, a zatim i medicinsko osoblje Doma zdravlja Foča, koje je ubrzo stiglo, uspjeli su da reanimiraju djevojku, nakon čega je transportovana u Univerzitetsku bolnicu.

U Policijskoj upravi Foča, nakon što su obavili uviđaj, rekli su da za sada nema elemenata krivične odgovornosti skipera.