Crna hronika

oglasio se MUP

Pojavili se snimci sukoba navijača u Mostaru, jedna osoba povrijeđena, tri uhapšene

22/01/2022
Foto: Twitrer/Screenshot

Društvenim mrežama se širi video koji iz daljine dočarava narav sukoba na kojem sudjeluje više osoba koji su se u neredima služili i bakljama

U neredima u Mostaru koji su se dogodili u subotu poslijepodne ozlijeđena je jedna osoba, dok su tri osobe lišene slobode.

– Tri osobe iz Sarajeva s vozilom nasrnule su na mladića (2004.), koji je nakon toga prebačen u Centar za urgentnu medicinu SKB-a Mostar, te pobjegle prema sjeveru. Policijski službenici PU Mostar su ih lišili slobode i priveli na kriminalističku obradu – kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Dodao je kako za sada ne može reći da li su nerede izazvali navijači te da se trenutno provodi kriminalistička istraga nad tri osobe koje su lišene slobode.

Porsjetimo, neredi su počeli tokom prijateljske utakmice Ljubuški – Sarajevo u Ljubuškom, da bi se kasnije neredi prenijeli na ulice Mostara.

Društvenim mrežama se širi video koji iz daljine dočarava narav sukoba na kojem sudjeluje više osoba koji su se u neredima služili i bakljama, dok se također može primijetiti i policija na mjestu događaja koja nije dopustila da današnji neredi poprime karakter nereda od prije nekoliko mjeseci kada su se sukobili navijači Zrinjskog i Veleža, a koji je za razliku od ovoga imao puno strašniji epilog, javlja Hercegovina.info.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.